João Manoel de Holanda is een uitwisselingsstudent uit Brazilië die, voor zijn eindproject rond drones, als eindpunt een meeting had opgezet in Heerlen bij De Wijk van Morgen.

Als gastsprekers waren John Dummer (Air-Vision), Luiz Curado (SGS) en Roy Jeunen (Airobot) aanwezig.

João zelf heeft een online-platform opgezet waarmee hij het aantal consumenten met een drone in kaart wil brengen. Hij wil een zicht krijgen op de aantallen. Er gaan vele getallen rond maar niemand weet echt hoeveel hobby-drones er bijvoorbeeld in Nederland vliegen. Als uitbreiding hierop wil hij een e-learning pakket aanbieden in gewone mensentaal om “awareness” aan de hobby-vliegers bij te brengen, zodat ze hun drone op een verstandige manier leren gebruiken.

John Dummer (Air-Vision) sprak, door zijn jarenlange fotografie-ervaring, over de meerwaarde van drones binnen zijn domein en had het over de eisen en regels voor de Nederlandse drone-industrie.

Luiz Corado (SGS) had het over de problemen waarmee een groot, internationaal bedrijf kampt om te kunnen vliegen. SGS is vooral bekend van certificering, testen, ed. en in dat opzicht hadden zij het idee opgevat om ook mee te zijn met de drone-innovaties. Heel wat opleidingen, administratie, aan-/miskopen van toestellen en worstelingen met regelgeving later, zijn ze nog steeds niet airborne…

Roy Jeunen (Airobot) belichtte de kant van de jonge ondernemer in de drone-business. Hun afstandsmeter voor drones werd ondertussen reeds door een aantal bedrijven opgepikt. Nieuwe toepassingen zitten in de pijplijn.

Een leerzame namiddag daar in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Het meest frappante dat we onthouden hebben was toch wel dat zowel kleine als grote bedrijven met dezelfde issues kampen, zij het op een andere schaal…

IMG_0989 IMG_0990 IMG_0991 IMG_0992 IMG_0993  IMG_0995 IMG_0996