Op uitnodiging van Voka gingen we op bezoek bij Flanders Bike Valley te Paal. We kregen een uitgebreide uiteenzetting van CEO Bert Celis over de oprichting en de werking van FBV. Er wordt hard gewerkt en nagedacht over fiets-mobiliteit in Vlaanderen. Bedrijven (zowel nationaal als internationaal) worden er gegroepeerd om samen te werken en na te denken over alternatieve verkeersstromen. Hierbij denken we aan de aanleg van fietssnelwegen (overdekt of niet) met parkings aan de rand van de stad. Of een overdekte fiets, zoals duidelijk blijkt uit één van onderstaande foto’s. En dan hebben we het nog niet gehad over aerodynamica. In samenwerking met diverse fietsfabrikanten (zoals hun buur Ridley) wordt er nagedacht over kledij, sokken, frames, voorvorken, helmen, enz. Alles om de percentages weerstand naar beneden te krijgen. Alles om zo snel mogelijk de finish te halen. Alles om de tijd naar de hand (of een ander lichaamsdeel) te kunnen zetten.

In die optiek werd een windtunnel van 50 m gebouwd. Wielrenners kunnen daar de innovaties aan den lijve ondervinden. Zoals duidelijk blijkt uit de foto’s staat de fiets vast op een platform. Vier grote ventilatoren wekken de windkracht op tot de gewenste snelheid. De luchtverplaatsing, de turbulentie, de stuwkracht, al deze parameters worden gemeten.

Het mooie van het verhaal is dat het platform verwisseld kan worden. Dit betekent dat de fiets uit de windtunnel kan gehaald worden en vervangen door bijvoorbeeld een platform om de weerstand van een RPAS te testen. Wie dus officiële cijfers wil kunnen voorleggen over het aantal beaufort de custom-made drone aankan (vb. voor registratie/homologatie), weet dus waar hij/zij terecht kan.

Flanders Bike Valley

IMG_0997 IMG_0999 IMG_1001 IMG_1002 IMG_1003 IMG_1004 IMG_1005 IMG_1006 IMG_1008 IMG_1010 IMG_1011 IMG_1012 IMG_1013 IMG_1014 IMG_1015 IMG_1016